Pompoensoep
Ingrediënten
• een grote pompoen, geschild en in blokjes gesneden van 2 x 2 cm
• 150 gram rundergehakt
• ½ liter groentebouillon
• 1 ui, gesneden
• 4 eetlepels crème fraîche
• 2 eetlepels balsamico azijn
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel paneermeel
• ½ theelepel kaneel
• peper en zout
• 150 gram rundergehakt
• ½ liter groentebouillon
• 1 ui, gesneden
• 4 eetlepels crème fraîche
• 2 eetlepels balsamico azijn
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel paneermeel
• ½ theelepel kaneel
• peper en zout
Bereiding
Voeg peper, kaneel en paneermeel bij het gehakt. Kneed het goed tot kleine balletjes. Kook ze hierna in de bouillon gaar. Haal ze eruit en houd ze even apart. Doe nu de pompoenstukken in de bouillon samen met de ui. Kook het gaar. Pureer de pompoenstukken en doe de gehakballetjes hierna terug in de bouillon. Warm ze vijf minuten mee en voeg peper en zout toe. De pompoensoep is klaar. Schenk ze in de soepkommen en doe er een lepel crème fraîche op samen met een paar druppels balsamico azijn.